Πώς θα ενισχύσετε τη μνήμη του μωρού σας





Η καλλιέργεια της μνήμης του μωρού ξεκινάει από τον πρώτο χρόνο ζωής του, μέσα από τα πιο απλά ζητήματα της καθημερινότητας. Γιατί λοιπόν να μη βάλετε το λιθαράκι σας ώστε να λειτουργήσετε υποβοηθητικά στη συγκεκριμένη εξελικτική διαδικασία;

  • Το πιο σημαντικό που έχετε να κάνετε αν θέλετε να ενισχύσετε τη μνήμη του μικρού σας, είναι να βρίσκετε τρόπους να προκαλείτε το ενδιαφέρον του και την προσοχή του. Αν δε μάθει από μικρό να δίνει βάση σε βασικά πράγματα που συμβαίνουν γύρω του, είναι δύσκολο να έχει καλή μνήμη όταν μεγαλώσει, μιας και το ένα συνεπάγεται το άλλο.
  • Όσο περισσότερες φορές αγκαλιάζετε το μωρό μέσα στη μέρα, τόσο πιο πιθανό είναι να καταγράψει στο υποσυνείδητό του τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις αγάπης και να του φανούν χρήσιμες στη ζωή του.
  • Να επιδιώκετε οπτική επαφή μαζί του κάθε φορά που θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητες να θυμηθεί κάτι κάποια στιγμή στο μέλλον (π.χ ένα τραγουδάκι).
  • Φροντίστε να απασχολείται το μωρό με δημιουργικές δραστηριότητες, οι οποίες εκτός από ψυχαγωγία καλλιεργούν και τη μνήμη του μωρού σας. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα παιχνίδια που του αγοράζετε.

Για να έχετε μια τάξη μεγέθους, ένα μωρό που είναι ενός μήνα συγκρατεί-υπό προϋποθέσεις-κάτι που έγινε μέχρι δύο μέρες πριν, ενώ όταν γίνει πέντε μηνών μπορεί να θυμηθεί για διάστημα δύο εβδομάδων.